2 Aralık 2010 Perşembe

Beşir'le Vals

filmin ilk başlarında "bu ne lan, anime mi izleyeceğiz ?" dedim kendi kendime ama filmin sonunda çıktı iş ortaya neyse şimdi orayı karıştırmayalım.

Ari kırk yaşlarında bir yönetmendir ve bir arkadaşının ona anlattığı bir rüya ile yirmi yıl önce yaptığı askerliğinde kayıp noktalar olduğunu hatırlar ve bu kayıp noktaları bulmak için beraber askerlik yaptığı aşkadaşlarının hepsini tek tek ziyaret eder.

filmde ki önemli noktalardan biri de ; filmin müzikleriydi.
askerler şarkılar söyleyip, eğleniyor ve askerlerliğinde diğer mesleklerden bir farkı olmadığını gösteriyordu.

diğer bir önemli nokta ise gerçek bir hikaye sadece animasyon. Filmdeki karakterlerin gerçek; Ari denilen başrol karakteri aynı zamanda filmin yönetmeni olan Ari Folman.'ın ta kendisi. aynı Ari Folman gibi diğer birçok karakter, kendilerine hayat veren gerçek karakterler tarafından seslendirilmiş.

bir de ortadoğudaki savaşta katliamı gerçekleştirenler sadece falanjistler olarak gösterilmiş, sanki israil askerleri melekmiş gibi. tabi ellbette israillileri şeytanlıkla suçlamıyorum, hepsi aynı olacak diye bir kural yok. diğer yandan filistinlilerde sütten çıkmış ak kaşık değil. İsraillilliler ne kadar suçlu ise filistinliler de o kadar suçludur ortadoğudaki katliamlarda.

neyse konu dağıldı. filmin sonuna kadar herşey anime olarak gösteriliyordu ancak Ari yirmi yıl önceki bütün olayları hatırlayınca olay gerçek görüntülerle yer değiştiriyor ve film orada son buluyor.

muslukçu fantezisi üzerine bir alman pornosu bile bulunmaktadır filmin içinde ama takılmayın o noktaya :))

izlemenizi tavsiye ederim ama öle savaş filmi mantığıyla izlemeyin, ekşın hiç durmaz diye bi durum yok.
kısacası gayet güzel bir film olmuş. izleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder